Nyhet

Ökad

Ökad sannolikhet för höjning med 75 punkter från Fed efter starka jobbsiffran - BN

Världens börser faller brett under fredagen efter att sysselsättningen i USA kommit in klart högre än väntat. Samtidigt stiger de amerikanska räntorna kraftigt i kölvattnet av siffran, och marknaden prisar nu in en större sannolikhet för en höjning om 75 baspunkter vid Federal Reserves nästa penningmöte, skriver Bloonberg News.

Antalet sysselsatta steg med 528 000 personer i juli, att jämföra med analytikerkonsensus som enligt nyhetsbyrån låg på 250 000. Dessutom reviderades förra månadens siffra upp. Jobbmarknaden är nu tillbaka på nivån före pandemin och arbetslösheten är 3,5 procent.

Räntan på de swapkontrakt som är kopplade till datumet för Feds möte senare i september stiger under eftermiddagen till så mycket som tre procent, vilket är ungefär 67 räntepunkter över den nuvarande effektiva styrräntan om 2,33 procent.

Det innebär att en höjning med minst 50 punkter är helt inprisad och att sannolikheten för att Fed höjer räntan med 75 punkter nu är över 65 procent. Likaså kontrakten för början av nästa år stiger markant, och den räntan handlas nu till 3,6 procent.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt