Nyhet

Oklart om det kommer besked idag om SAS-förhandlingarna - Di

Flygbolaget SAS och piloterna fortsätter att förhandla, vid lunchtid meddelade Marianne Hernæs att det är oklart om det kommer något besked idag. Det skriver Dagens Industri.

Marianne Hernæs uppgav att det är god stämning vid förhandlingsbordet och på frågan om hon tror att det kommer ett besked idag svarade hon att det var "vanskligt" att säga.

SAS säger att företaget kan tvingas till tvångsmässig försäljning av tillgångar om strejken fortsätter.

”Vi måste nå en överenskommelse och avsluta strejken så snart som möjligt. Strejken sätter genomförandet av chapter 11-processen, och ytterst bolagets överlevnad, på spel,” säger Anko van der Werff, vd och koncernchef på SAS.

Bolaget ansökte om rekonstruktion i ett så kallat chapter 11-förfarande i USA i förra veckan.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om SAS

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien SAS

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt