Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Olja

Olja kommer att vara lönsamt i många år till - Tethys Oils vd

Oljebolaget Tethys Oils vd Magnus Nordin bedömer att oljebranschen kommer att vara lönsam under överskådlig framtid. Det säger han i en intervju med Dagens industri.

”Olja kommer att spela roll under relativt lång tid”, säger han till affärstidningen. På en fråga om hur länge branschen kommer att vara lönsam svarar oljeveteranen följande.

”Under den överskådliga framtid som vi kan ta ansvar för budget och prospektering tror vi att oljan kommer att kunna användas. Projekt som blir lönsamma först om tio till tolv år går vi inte in i, men det beror i första hand på en bedömning av vad som ger en vettig avkastning.”

Tethys Oil-chefen upprepar att det fungerar bra att vara verksamma i Oman. Han uppger också att företaget inte har några planer på att lämna oljesektorn.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Tethys Oil

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Tethys Oil

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt