Omotiverat hög rabatt i VEF - Analysguiden ser motiverat värde på 3,40 kronor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Omotiverat hög rabatt i VEF - Analysguiden ser motiverat värde på 3,40 kronor

Omotiverat

Analysguiden inleder bevakning av investmentbolaget VEF med det motiverade värdet 3,40 kronor per aktie, enligt en uppdragsanalys. Aktien handlas upp 2,9 procent till 2,655 kronor.

Det centrala temat i analysen är att VEF dras med en alltför hög substansrabatt vilket skapar ett bra ingångsläge.

Analysguiden påpekar att rabatten är 40 procent idag, och det för ett bolag som sedan 2015 i snitt vuxit sitt substansvärde med 18 procent per år.

“Starka värdeutvecklingar från bolag som Creditas, Konfío, TransferGo och Juspay, samt framgångsrika avyttringar av Tinkoff Bank och iyzico med över 50 procent IRR (internal rate of return), har bidragit till denna tillväxt”, skriver analystjänsten.

Det framhålls också att 95 procent av bolagen är antingen lönsamma eller väntas nå lönsamhet med befintligt kapital. Därutöver står de inför en stark tillväxt framöver. De “väntas i snitt ha en omsättningstillväxt om 30 procent under de nästkommande 12 månaderna”, skriver Analysguiden.

“Bolaget har en tydlig strategi där de fokuserar på att realisera värde i portföljen genom avyttringar av portföljbolag. Målet är att stärka balansräkningen, betala av skulderna för att sedan återinvestera i nya värdeskapande bolag. Avyttringar till värderingar över substansvärdet väntas kunna påverka aktien positivt och därmed minska rabatten. Analysguiden tar nu upp bevakning av bolagets aktie och ser ett motiverat värde på 3,40 kronor, i nivå med bolagets genomsnittliga substansrabatt”, heter det.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om VEF

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien VEF

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt