Oncozenge påbörjar toxicitetsstudie, gör förändringar i det kliniska programmet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Oncozenge påbörjar toxicitetsstudie, gör förändringar i det kliniska programmet

Forskningsbolaget Oncozenge påbörjar idag dosering i en toxicitets-studie för produktkandidaten Bupizenge. Det framgår av ett pressmeddelande.

Studien, som är utformad utifrån ett rådgivande möte med Läkemedelsverket, syftar till att dokumentera säkerheten vid upprepad oral topikal administration av bupivakain och omfattar en sex veckors lång behandling med efterföljande laboratorie- och dataanalys.

Bupivakain, som är den aktiva substansen i Bupizenge, förklaras vara det mest använda bedövningsmedlet vid epiduralbedövning under förlossning, såväl som vid postoperativ smärtbehandling.

Starten av Oncozenges planerade farmakokinetiska studie i cancerpatienter med oral mukosit, som är första delen av det återstående kliniska programmet, förklaras inte vara beroende av toxicitetsstudiens slutförande.

Bolagets tidigare plan var att genomföra det återstående kliniska programmet under ett kombinerat studieprotokoll som under första halvan av 2022 startade med en farmakokinetisk del och sedan övergick i en fas III-studie.

För att möjliggöra starten av den farmakokinetiska delstudien enligt plan och behålla möjligheten att justera fas III-protokollet utifrån amerikanska myndighetens FDAs krav, kommer den farmakokinetiska studien nu istället genomföras under ett separat studieprotokoll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om OncoZenge

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien OncoZenge

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt