Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Optimobile lanserar lösning för att stödja övergången till 4G/5G

Telekombolaget Optimobile lanserar tjänsten Optiset för att stödja övergången till 4G/5G. Nedstängning av 2G- och 3G-nätverk pågår för fullt hos många mobiloperatörer, vilket bland annat kan leda till att vissa abonnenter inte längre kan genomföra röstsamtal. Optimobiles Optiset-lösning är utvecklad för att övervinna några av de svårigheter som uppkommer vid flytt av användare till nyare nätverk. Det framgår av ett pressmeddelande.

Med lanseringen av tjänsten går Optimobile in i en fas av testverksamhet hos utvalda operatörer, vilket kommer att tjäna till att validera och finjustera tjänsten för alla större mobiltillverkare.

- Det är med stor glädje vi ser att vårt samarbete med Emblasoft Systems har resulterat i en första produkt designad för att stödja mobiloperatörer i deras flytt bort från 2G- och 3G-system, kommenterar Optimobiles teknikchef Lars Olsson.

Applikationen Optiset är tillgänglig på Google Play.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om OptiMobile

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien OptiMobile

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt