Nyhet

Ortoma

Ortoma rapporterar något ökad rörelseförlust i Q1

Medicinteknikbolaget Ortoma redovisar som planerat ingen omsättning under första kvartalet. Rörelseförlusten ökade.

Rörelseresultatet, samt både resultatet före och efter skatt blev -3,1 miljoner kronor (-2,5).

Resultat per aktie hamnade på -0,15 kronor (-0,14).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -1,2 miljoner kronor (-1,5).

Likvida medel uppgick till 6,1 miljoner kronor (40,9).

Bolaget har under perioden tecknat avtal med Johnson & Johnson K.K. för
exklusiva distributionsrättigheter i Japan av modulen för höftledsplastiker ‐ OTS Hip. Produkten har dock en global potential vilket innebär att bolaget även tittar på andra marknader, enligt vd Linus Byström.

"Vi arbetar för att expandera distributionen av denna modul till andra marknader med Johnson & Johnson eller andra strategiska samarbetspartners. Marknader där vi ser stor potential för produkten innefattar USA, Europa och Australien/Nya Zeeland", säger Ortoma-chefen.

Vad gäller regulatoriska godkännanden för OTS Hip i Japan har bolaget under kvartalet erhållit certifiering för modulen.

"Under samma kvartal (Q4‐21) lämnade vi in den regulatoriska ansökan för modulen OTS Hip Guide. Under första kvartalet 2022 har vi systematisk arbetat med att besvara frågor från myndigheterna i Japan, och vi uppskattar att den ansökan beviljas under andra kvartalet 2022. Det innebär att pilotperioden för den kliniska utvärderingen av OTS Hip i Japan inleds under tredje kvartalet 2022. Därefter följer en lansering av OTS Hip i hela Japan", säger Byström.

Ortoma, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning0,00,0
Rörelseresultat-3,1-2,5
Resultat före skatt-3,1-2,5
Nettoresultat-3,1-2,5
Resultat per aktie, kronor-0,15-0,14
Kassaflöde från löpande verksamhet-1,2-1,5
Likvida medel6,140,9-85,1%


http://media.finwire.com/media/FWS0074D85-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Ortoma

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Ortoma

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt