Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Pareto

Pareto sänker rekommendation för Smart Wires efter rapporten

Pareto Securities sänker Smart Wires till behåll från köp efter att bolaget släppt en rapport i linje med förväntan. I och med sänkningen ser Pareto ett behov av finansiering för bolaget. Det framgår av en analys.

"På grund av lägre kortsiktig lönsamhet ser vi ett behov av eget kapital på 80 miljoner dollar, vilket skulle öka antalet aktier med ~80 procent. Även om vi fortfarande tror på tillväxthistorien och ser goda långsiktiga utsikter, hindrar finansieringsbehovet den kortsiktiga aktiekursen. Följaktligen rekommenderar vi nu behåll (köp) i väntan på en kapitalanskaffning. Riktkurs 10 kronor", skriver Pareto i en kommentar.

Pareto sänker även estimaten för Smart Wires. Omsättningen för 2022 väntas nå upp till 54 miljoner dollar. Det är under bolagets egna guidning på 55-60 miljoner dollar i omsättning.

Smart Wires släppte sin Q2-rapport förra veckan. Förlusten minskade något till 18 miljoner dollar, från 24,3. Samtidigt sjönk omsättningen till 8,2 miljoner dollar, från 10,2.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Smart Wires

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Smart Wires

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt