Nyhet

Peking

Peking kommer upprätthålla nolltoleranspolitik under kommande fem år - kinesisk media

Peking uppger att staden kommer att fortsätta med sin noll-covid-policy "under de kommande fem åren". Det skrev statliga Beijing Daily och hänvisade till kommunistpartiets minister i staden, Cai Qi, rapporterar Sky News.

Kort efter att artikeln publicerats och hunnits spridas på sociala medier togs hänvisningen till tidsperioden bort, skriver Sky News. Det är oklart varför ändringen gjordes, men enligt den brittiska nyhetskanalen är möjligt att omnämnandet av "fem år" var en standardhänvisning till starten av nästa femåriga planeringsperiod, som börjar den 1 juli.

Tidigare i juni sade dock president Xi Jingping i ett tal att "uthållighet är seger", och att det inte fanns några tecken på att landet skulle överge sin strategi.

Nolltoleranspolitiken har inneburit att Kina officiellt endast har registrerat 5 226 dödsfall. Men Världshälsoorganisationen (WHO) har varnat för att strategin inte är hållbar.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt