Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Peking

Peking kommer upprätthålla nolltoleranspolitik under kommande fem år - kinesisk media

Peking uppger att staden kommer att fortsätta med sin noll-covid-policy "under de kommande fem åren". Det skrev statliga Beijing Daily och hänvisade till kommunistpartiets minister i staden, Cai Qi, rapporterar Sky News.

Kort efter att artikeln publicerats och hunnits spridas på sociala medier togs hänvisningen till tidsperioden bort, skriver Sky News. Det är oklart varför ändringen gjordes, men enligt den brittiska nyhetskanalen är möjligt att omnämnandet av "fem år" var en standardhänvisning till starten av nästa femåriga planeringsperiod, som börjar den 1 juli.

Tidigare i juni sade dock president Xi Jingping i ett tal att "uthållighet är seger", och att det inte fanns några tecken på att landet skulle överge sin strategi.

Nolltoleranspolitiken har inneburit att Kina officiellt endast har registrerat 5 226 dödsfall. Men Världshälsoorganisationen (WHO) har varnat för att strategin inte är hållbar.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt