Nyhet

Penser

Penser höjer motiverat värde för Bokusgruppen

Erik Penser Bank höjer sitt motiverade värde för bokhandeln Bokusgruppen till 69-70 kronor per aktie (64-65) efter bolagets solida Q4-rapport. Det framgår av en uppdragsanalys.

"I Q4'21 var det Akademibokhandeln Butik som tog över stafettpinnen var gäller tillväxt och resultat. Detta pekar på ett tydligt sätt på Bokusgruppens styrka. Att bolaget kan täcka kundernas behov vad gäller läsande, vilket visar på en stabil tillväxt totalt sett, trots temporära svängningar vad gäller online/butik till följd av till exempel covid-19, är ett stabilitetstecken", skriver banken.
Vidare föreslog bolaget en utdelning om 3 kronor per aktie, vilket enligt banken "sätter ljus på den låga värderingen".

I skrivande stund handlas aktien upp drygt 3 procent till 43,50 kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Bokusgruppen

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Bokusgruppen

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt