Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Penser

Penser sänker sitt motiverade värde för Aros Bostadsutveckling till 58-60 kronor (78-80)

Erik Penser Bank sänker sitt motiverade värde för Aros Bostadsutveckling till 58-60 kronor (78-80), framgår det av en färsk uppdragsanalys.

Förra veckan kom Aros med sin kvartalsrapport. Intäkterna steg till 11,2 miljoner kronor enligt IFRS. Rörelseresultatet vände till förlust på 4 miljoner kronor, enligt IFRS.

"Aros Bostad, liksom andra bostadsutvecklare möter flertalet utmaningar i det korta perspektivet. Fallande priser, högre bygg- och finansieringskostnader för att nämna några", skriver Penser i en kommentar.

"Mot bakgrund av detta och för att reflektera avmattningen på bostadsmarknaden har vi justerat våra prognoser", skriver Penser i en kommentar. Detta leder till ett nytt motiverat värde om 58–60 kr per aktie från tidigare 78–80 kr."

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Aros Bostadsutveckling

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Aros Bostadsutveckling

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt