Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Penser

Penser sänker sitt motiverade värde för SBB till 27-29 kronor (44-46)

Fastighetsbolaget SBB rapporterade hyresintäkter på 1 888 miljoner kronor i tredje kvartalet, vilket var i linje med marknadens estimat. Det skriver Penser Access i en uppdragsanalys daterad den 31 oktober.

Bolaget befinner sig i slutfasen att avyttra fastigheter för 9 miljarder kronor. Penser bedömer att bolaget kommer att ha ett positivt kassaflöde från avyttringar om 10-12 miljarder kronor i fjärde kvartalet. Detta kassaflöde kommer att användas för att minska nettoskulden. I samband med rapporten meddelade bolaget även att man ämnar paketera och dela ut sina bostadsfastigheter till aktieägarna. Det nya bolaget väntas få ett fastighetsvärde om 18 miljarder kronor.

Penser justerar ned sina helårsestimat för hyresintäkter med 4 procent för kommande år. Analysfirman bedömer att kommande indexjusteringar av hyror kommer att kompensera för en stor del av de avyttringar som kommer att genomföras. Penser sänker sina estimat för förvaltningsresultatet med 12 procent för 2023 och 2024 till följd av stigande marknadsräntor.

"Givet det osäkra klimatet på finansieringsmarknaden sänker vi vårt motiverade värde för bolaget till 27-29 kronor från tidigare 44-46 kronor", skriver Penser i sin slutsats.

https://docs.penser.se/a/3150/SBBQ320221030.pdf

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Samhällsbyggnadsbolag

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Samhällsbyggnadsbolag

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt