Nyhet

Peter

Peter Malmqvist tror på ytterligare stora nedgångar för börsen - Di

Börsveteranen Peter Malmqvist ser säljlägen efter marknadsrallyt i juli, och menar att den rådande situationen kan jämföras med hur det såg ut under finanskrisen. Det säger han i en intervju med Dagens industri.

Malmqvist tror inte att årets inledande nedgångar på börsen innebär att botten är satt och han pekar på att situationen kring varken inflationen eller stigande räntor är löst. Han bedömer att vi just nu är i en tillfällig uppstuds på liknande sätt som i mars.

Han spår samtidigt att nedgången kommer vara långdragen, i likhet med it-kraschen runt millenniumskiftet samt finanskrisen 2008.

"Det här blir den tredje utdragna tråkighetsperioden på börsen sedan millennieskiftet. Vi kommer drabbas av ännu lägre kurser än vad vi ser i dag. Det går inte att bromsa det här inflationståget så enkelt, förklarar Malmqvist och uttrycker samtidigt att han tror att börsen endast är ner halvvägs än så länge.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt