Nyhet

Piezomotor

Piezomotor ökar omsättningen rejält i Q4

Mikromaskinsproducenten Piezomotor ökade omsättningen rejält men minskade resultatet något under det fjärde kvartalet.

Omsättningen steg till 27,9 miljoner kronor (9,3).

Rörelseresultatet blev -10,4 miljoner kronor (-6,7). Resultatet före skatt var -10,5 miljoner kronor (-6,7). Resultatet efter skatt blev -11,3 miljoner kronor (-6,7).

Resultat per aktie hamnade på -0,47 kronor (-0,43).

Ingen utdelning föreslås.

"Vår ambition är att fortsätta leverera hög tillväxt i kombination med god lönsamhet. Vi har en ambitiös plan för vår produktutveckling under 2022 och utöver det även en aktiv förvärvsagenda för att möjliggöra ännu snabbare expansion inom nya applikationsområden. Jag hoppas att ni vill fortsätta följa med när vi bygger en ledande bolagsgrupp kring de globala trenderna miniatyrisering och ökad precision", skriver vd Anders Kottenauer i rapporten.

Företaget presenterade under kvartalet ett förvärv av amerikanska TPA Motion.

"Med TPA Motion inräknat från den 1 oktober 2021 (s.k. pro forma) uppgick gruppens
försäljning i det fjärde kvartalet till 50 miljoner kronor med en stark EBITDA-marginal. Utifrån våra positiva kassaflöden skapar vi ännu fler affärsmöjligheter med en bra grund för att bygga en global ledare inom lösningar för applikationer med ökande krav på precision och miniatyrisering", skriver Piezomotor-chefen.

Piezomotor, MkrQ4-2021Q4-2020Förändring
Nettoomsättning27,99,3200,0%
Rörelseresultat-10,4-6,7
Resultat före skatt-10,5-6,7
Nettoresultat-11,3-6,7
Resultat per aktie, kronor-0,47-0,43
Utdelning per aktie, kronor0


http://media.finwire.com/media/FWS006F0AF-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Acuvi

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Acuvi

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt