Nyhet

Piezomotor

Piezomotor rapporterar ett positivt justerat rörelseresultat i Q1

Mikromaskinproducenten Piezomotor redovisar en ökad omsättning och vänder till ett positivt justerat rörelseresultat i det första kvartalet, jämfört med året innan.

Omsättningen steg 43,1 miljoner kronor (7,1). Bolaget har cirka 75 procent av sin försäljning i USA. Justerat för valutakurseffekter var tillväxten cirka 24 procent.

"Den höga aktivitetsnivån i marknaden har fortsatt i det första kvartalet 2022 och vår tillväxt har varit mycket bra med pro forma tillväxt på över 30 procent jämfört med första kvartalet. Det finns variationer mellan kvartal vad gäller försäljningsutvecklingen men vi ser en mycket bra underliggande tillväxt och förutom de positiva resultaten av expansionen av vår direktförsäljning så har vi även sett bra aktivitet och orderingång från våra återförsäljare", kommenterar vd Anders Kottenauer.

Justerat ebitda-resultat uppgick till 5,1 miljoner kronor (-5,3), med en justerad ebitda-marginal på 11,8 procent.

Rörelseresultatet blev -29,3 miljoner kronor (-5,7).

Justerat rörelseresultat blev 3,9 miljoner kronor (-5,7), med en justerad rörelsemarginal på 9,0 procent.

Resultatet efter skatt blev -29,5 miljoner kronor (-5,7), och per aktie -1,21 kronor (-0,37).

Piezomotor är under namnändring till Acuvi.

Piezomotor, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning43,17,1507,0%
EBITDA, justerat5,1-5,3
EBITDA-marginal, justerad11,8%
Rörelseresultat-29,3-5,7
Rörelseresultat, justerat3,9-5,7
Rörelsemarginal, justerad9,0%
Nettoresultat-29,5-5,7
Resultat per aktie, kronor-1,21-0,37


http://media.finwire.com/media/FWS00728DF-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Acuvi

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Acuvi

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt