Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Placera

Placera ser köpläge i Byggmax efter dippen

Placera anar bottenkänning i bygghandlarkedjan Byggmax, enligt en färsk analys.

Bolaget gynnades starkt under pandemin till följd av mycket hemmafix och vd Mattias Ankarberg bedömer att gör-det-själv-marknaden kommer vara större efter covid, men inte fullt lika stor som under pandemin.

Placera skriver att bolaget är "vrålbilligt" om man tittar på det senaste årets vinst per aktie, med ett p/e-tal under 7. Bedömningarna för 2022 och 2023 visar p/e-tal på 9,3 respektive 8,6, vilket fortfarande är billigt. Om bolaget håller sin aviserade utdelning om 4 kronor per aktie oförändrad kommande år är direktavkastningen knappt 6 procent.

"På dryga 90 kronor vid årsskiftet var Byggmax inget fynd. Runt nuvarande 70 kronor är en hel del osäkerhet inprisat och då har vi inga problem med att plocka upp aktien om tidshorisonten är lång. Köp", avslutar Placera.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Byggmax

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Byggmax

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt