Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Polestar

Polestar ökar omsättning och minskar rörelseförlusten under Q3 (uppdatering)

Elbilstillverkaren Polestar, där Volvo Cars och Geely är storägare, redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten minskade under perioden.

Omsättningen steg 104,5 procent till 435,4 miljoner dollar (212,9).

Rörelseresultatet blev -196,4 miljoner dollar (-292,9).

Resultatet efter skatt blev 299,4 miljoner dollar (-302,4).

Polestar uppger i rapporten att man är på väg mot målet om att leverera 50 000 bilar i år, trots de covid-relaterade nedstängningarna i Kina. Hittills under året har 30 424 bilar levererats.

”Efter nedstängningarna i Shanghai har vi kunnat hålla en hög produktionstakt, dessa bilar har nu tillverkats och är på väg ut till kunderna. Det som återstår för i år är leverans vilket såklart är en tuff uppgift. 20 000 bilar är ett stort antal men vi är redo att göra detta”, säger vd Thomas Ingenlath i en intervju med TT.

För 2022 räknar Polestar med att leverera cirka 2,4 miljarder dollar i intäkter, vilket skulle vara en ökning med 80 procent i årstakt.

Polestar, MUSDQ3-2022Q3-2021Förändring
Nettoomsättning435,4212,9104,5%
Rörelseresultat-196,4-292,9
Nettoresultat299,4-302,4


http://media.finwire.com/media/FWM007E7E1-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt