Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Polestar

Polestar ska noteras på Nasdaq på midsommafton 24 juni

Polestar förväntas noteras på midsommarafton, fredag den 24 juni genom samgående med spac-bolaget Gores Guggenheim. Transaktionen ska godkännas på extra stämma den 22 juni och därefter slutföras den 23 juni. Aktien kommer handlas på Nasdaq med kortnamnet PSNY, enligt ett pressmeddelande.

Transaktionen förväntas inbringa minst 850 miljoner dollar. Volvo Cars är storägare i Polestar.

"Att ha begränsade inlösen i denna utmanande makromiljö är en otrolig bedrift och talar om styrkan i Polestars varumärke, såväl som den höga övertygelse våra investerare har om Polestars potential. Vi är stolta över det momentum som Polestar har byggt upp under de senaste månaderna och vi ser fram emot det förväntade avslutandet av vårt företagsförvärv denna vecka", kommenterar Gores Guggenheims ordförande Alex Gores.

Gores Goggenheim-aktien klättrar 8,0 procent till 10,90 dollar på förhandeln.

https://www.businesswire.com/news/home/20220621005505/en/Gores-Guggenheim-and-Polestar-Expected-to-Close-Business-Combination-on-June-23-2022

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Polestar

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.