Polestar tar lån på 950 miljoner dollar och bekräftar utsikterna för 2025
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Polestar tar lån på 950 miljoner dollar och bekräftar utsikterna för 2025

Polestar

Elbilstillverkaren Polestar har tagit ett lån om 950 miljoner dollar från 12 internationella banker och bekräftar sin prognos för 2025, framgår det av ett pressmeddelande.

Lånet kommer från tolv olika banker som inkluderar bland annat BNP Paribas, HSBC, Chartered och Natixis. Lånet kommer i formen av en treårig lånefacilitet.

"Att säkra finansiering från ett syndikat av globala banker återspeglar våra partners stöd för Polestars tillväxtkurs. Tillsammans med Geelys fulla finansiella stöd och tillgång till innovativ teknik och ingenjörsexpertis har vi stärkt vår väg mot break-even i kassaflödet 2025", säger vd Thomas Ingelath.

Enligt Polestar förser lånet bolaget med de medel som krävs för att finansiera verksamheten i dess nästa steg. Den 31 december 2023 uppgick kassan till runt 770 miljoner dollar.

Nyligen meddelade Volvo Cars att man siktar på att dela ut sitt innehav i Polestar till sina aktieägare. I dagens pressmeddelande bekräftar den andra storägaren Geely Holding att man blir långsiktig i Polestar.

"Vi kommer att behålla våra aktier i Polestar och avser att delta i framtida finansieringsaktiviteter när så krävs. Polestar kommer att ha full tillgång till teknik och ingenjörsexpertis från Geely Holding för att förverkliga sina globala tillväxtmål", säger Daniel Li, vd på Geely Holding Group.

Polestar bekräftar även sina utsikter för 2025 i dagens pressmeddelande.

"I slutet av året förväntar sig Polestar en volymtillväxt som stödjer volymmålet för 2025 och en tvåsiffrig bruttovinstmarginal. Volym- och marginalutvecklingen förväntas vara viktad mot andra halvåret 2024, då de två SUV:arna når full produktion och global distribution", skriver bolaget.
Polestar skjuter även på publiceringen av sin delårsrapport vilken var tänkt att komma imorgon den 29 februari. När den väl släpps anges inte. Bolagets ledning kommer dock hålla en webcast imorgon den 29 februari för att diskutera verksamheten och utsikterna.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Polestar

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt