Nyhet

Poolia förvärvar rekryteringsplattform - köpeskilling om 32,5 miljoner kronor

Bemanningsbolaget Poolia har förvärvat rekryteringsplattformen Workspace Recruit och dess tillhörande rekryteringsverksamhet för en total köpeskilling om 32,5 miljoner kronor. 9,6 miljoner kronor erläggs i Poolia-aktier på nivåer om 19,2 kronor, enligt ett pressmeddelande.

Workspace Recruit är ett automatiserat SaaS-verktyg som säljs till mindre företag med syftet att underlätta rekryteringshantering.

"Med Workspace Recruit har våra kunder uppnått upp till 40% tidsbesparing i rekryteringsarbetet jämfört med traditionella metoder. När vi nu är redo att växla upp försäljningen är Poolia den perfekta partnern att ta Workspace Recruit ut till en bredare marknad", kommenterar det förvärvade bolagets vd Niclas Wate.

3,5 procent av aktierna i det förvärvade bolaget kommer att behållas av Wate och två nyckelpersoner.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Poolia

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Poolia

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt