Nyhet

Positiva

Positiva fas 2-data för Novartis covid-19-behandling - nådde primär endpoint

Schweiziska läkemedelsjätten Novartis samarbetspartner Molecular Partners antivirala covid-19-behandling Ensovibep nådde primär slutpunkt om att minska viral belastning i blodet i fas 2-studien Empathy. Det framgår av ett pressmeddelande.

Novartis bekräftar att de nu kommer att utnyttja sin option att inlicensiera Ensovibep från Molecular Partners.

Envisobep ges som en spruta och syftar till att behandla patienter med akut covid-19. De två sekundära effektmåtten visade också kliniskt betydelsefulla fördelar jämfört med placebo. Den ena slutpunkten avser ett sammansatt effektmått för sjukhusvistelse och/eller akutbesök eller dödsfall, och den andra avser tid till klinisk återhämtning. Envisobep visar effekt mot alla covid-varianter av oro, inklusive omikron.

Novartis planerar nu att söka påskyndade myndighetsgodkännande globalt - först till den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA via ett nödgodkännande.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Novartis

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Novartis

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt