Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Positiva resultat för Brain+ test för tidig upptäckt av Alzheimers sjukdom

Danska medicinteknikbolaget Brain+ tillkännager positiva resultat från den första av fyra kliniska studier för att utvärdera bolagets Starry Night kognitiva test för tidigt upptäckt av pre-symptomatisk Alzheimers sjukdom. Det framgår av ett pressmeddelande.

Oxford-studien, som inkluderade 131 vuxna friska patienter, syftade till att jämföra testet med ett originellt labbtest. Resultaten visade att testresultaten var jämförbara, "vilket validerade genomförbarheten av Starry Night-testet", skriver bolaget.

"Som ett sekundärt resultat visade studien att Starry Night-testet framgångsrikt kan användas av individer utan regelbunden tillgång till neurologiska kliniker. Detta är viktigt eftersom det visar att testet är lämpligt för skalbar testning i hemmet."

Alzheimers sjukdom kan börja skapa förändringar i hjärnan upp till 20 år innan symtom upptäcks, då sjukdomen redan har orsakat betydande kognitiv försämring.

Resultat från de tre andra studierna kommer att presenteras senare under året.

Aktien sjunker drygt 5 procent på nyheten, dock har endast aktier för 137 000 danska kronor bytt händer i dag.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Brain+

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Brain+

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt