Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Prebona ingår distributionsavtal för Sverige, Norge och Finland

Materialteknikbolaget Prebona har ingått ett distributionsavtal med Berner Medical avseende marknadsföring och försäljning av Prebona Inodorus OdorCare i Sverige, Norge och Finland. Det framgår av ett pressmeddelande.

Inodorus OdorCare reducerar störande lukter som uppges vara ett stort problem inom sjuk- och äldrevården. Försäljningen är planerad att inledas under första halvåret 2023.

Berner Medical, som omsätter 4 miljarder kronor, kommer initialt att introducera en lukteliminerande spray mot apotek samt mot den offentliga och privata sjuk- och äldrevården. I en andra fas kommer sortimentet att kompletteras med nyutvecklade luktblockerande sårförband.

"Strategiskt är detta ett viktigt avtal som ligger helt i linje med vår kommunicerade expansionsstrategi av egna varumärken. Vi fokuserar på att hitta och arbeta med ett fåtal stora distributörer inom olika geografiska regioner med målet att kunna expandera internationellt", kommenterar vd Christian Östberg.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Prebona

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Prebona

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt