Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Premier

Premier League tecknar NFT-avtal

Spelare av fantasy-fotbollsspelet Sorare kommer att kunna köpa och använda officiella Premier League-licensierade NFT:er enligt ett exklusivt flerårigt avtal. Det skriver den engelska förstaligan på sin hemsida.

Sorare, som omsätter 4,3 miljarder dollar, har sett en förändring i att användare i större utsträckning använder sig av "free-to-play"-läget. Cirka 87 procent av spelarna spenderar inte ens pengar på plattformen men NFT:er av stjärnorna är tänkt att ändra på det.

Sky News rapporterade tidigare att avtalet var värt 30 miljoner pund. Sorares vd Nicolas Julia avböjde att dela med sig av detaljer kring de finansiella villkoren och längden på affären.

Uppgifter om att Sorare och Premier League var i samtal om ett licensavtal florerade redan i oktober förra året.

Värdet på NFT:er har rasat i samband med nedgången på kryptomarknaden, som under de senaste månaderna förvärrats av kryptobörsen FTX konkurs.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.