Privatinvesterare i USA köper dippen i tech-aktier
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Privatinvesterare i USA köper dippen i tech-aktier

Privatinvesterare

I slutet av juli nådde privatinvesterares köp av populära teknikaktier den högsta nivån sedan åtminstone 2014. Det visar data från Vanda Research som Wall Street Journal tagit del av.

Några populära teknikaktier är Meta Platforms, Amazon, Apple, Netflix, Googles moderbolag Alphabet, Tesla och Microsoft.

Intresset för riskfyllda och belånade fonder knutna till teknik har också ökat, ytterligare ett tecken på att investerare köper dippen på den volatila börsen. För många har satsningen gått vägen då teknikaktier återhämtat sig på senare tid, delvis på grund av förhoppningar om en långsammare ränteuppgång under de kommande månaderna. Tekniktunga Nasdaq steg med 12 procent i juli, den bästa månaden sedan april 2020.

https://www.wsj.com/articles/individual-investors-ramp-up-bets-on-tech-stocks-11659221897

💡 Tips från oss på Börskollen

Aktieapp – Högsta betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och över 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Alphabet

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.