Nyhet

Recyctec

Recyctec ökar omsättningen under Q4 - ökat fokus på försäljning och internationalisering

Miljöteknikbolaget Recyctec redovisar ökande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten ökade något.

Omsättningen steg 194,1 procent till 5,0 miljoner kronor (1,7) vilket är den högsta rapporterade omsättningen hittills för bolaget.

Bolaget ser en fortsatt ökad efterfrågan på produkten EarthCare vars försäljning steg med 70 procent jämfört med samma period året innan.

Rörelseresultatet blev -3,1 miljoner kronor (-2,9).

Resultatet före skatt var -3,3 miljoner kronor (-2,7).

Resultatet efter skatt blev -3,3 miljoner kronor (-2,7).

Resultat per aktie hamnade på -0,85 kronor (-0,8).

Likvida medel uppgick till 1,6 miljoner kronor (10,9).


"Försäljningsutvecklingen för Q4 och helåret 2021 fortsätter i samma fina trend, och det är glädjande att se att sifforna är så pass fina som de är. Detta skall därtill ses i ljuset av att bolaget under året lagt stor mängd tid på internt arbete med produktutveckling och mindre fokus på nykundsbearbetning. Det är därför mycket glädjande att se att bolaget levererar sitt bästa år någonsin sett till försäljning, samt att EarthCare växer ytterligare", skriver Andreas Cederborg, vd för Recyctec.
Framöver ska Recyctec fortsätta sitt arbete med ökat fokus på försäljning och ytterligare internationalisering.

"Primärt fokus är att försöka växa dagens samarbete med Ahlsell i Sverige och Norge till att omfatta både Finland och Danmark också. Med tanke på att dagens samarbete med Ahlsell fungerar så pass väl, så hoppas vi att det skall vara relativt enkelt att växa detta till Ahlsells övriga marknader", skriver Cederborg.

Recyctec, MkrQ4-2021Q4-2020Förändring
Nettoomsättning5,01,7194,1%
Rörelseresultat-3,1-2,9
Resultat före skatt-3,3-2,7
Nettoresultat-3,3-2,7
Resultat per aktie, kronor-0,85-0,8
Likvida medel1,610,9-85,3%


http://media.finwire.com/media/FWS006F0B2-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Recyctec

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Recyctec

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt