Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Redeye

Redeye sänker sitt motiverade värde för Ngenic till 21 kronor per aktie (30)

Analysföretaget Redeye ser en något högre riskprofil i det korta perspektivet, vilket får dem att sänka sitt motiverade värde för energiteknikbolaget Ngenic. Det framgår av en uppdragsanalys.

Ngenic levererade en kvartalsrapport i vilken nettoomsättningen kom in på 5,9 miljoner, en ökning med 61 procent. Redeyes förväntningar låg på 6,9 miljoner kronor. Rörelseresultatet före räntor och skatt kom in på -5,7 miljoner kronor, vilket även det var under Redeyes estimat på -5,1 miljoner.

"Ngenic har fortsatt att investera i tillväxt sedan börsintroduktionen och vi tror att man har beslutat att fortsätta på samma väg. Vi anser att risken i caset har ökat på kort sikt genom en kombination av ett surt marknadssentiment och Ngenics behov av att anskaffa kapital. Vår syn på längre sikt är intakt", skriver Redeye i sin analys.

Redeye sänker sitt motiverade värde till 21 kronor per aktie (30). Aktien handlas för tillfället till 18 kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Ngenic

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Ngenic

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt