Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Rejält

Rejält lyft för Flexqube i första kvartalet

Vagns- och robotteknikbolaget Flexqube ökar orderingång och omsättning rejält i första kvartalet. Sett till försäljningen var det bolagets näst bästa kvartal hittills och "mycket tyder på att vi ska kunna nå minst en liknande nivå under det andra kvartalet", konstateras det i rapporten.

"Det första kvartalet inleder året på ett positivt sätt med särskilt stark utveckling i USA. Vår starka orderingång i det fjärde kvartalet följs upp av ännu ett mycket starkt kvartal för orderingången som landar på 48 MSEK, vilket är en ökning med 60 procent jämfört med motsvarande kvartal 2021. Det innebär att vi når över 100 MSEK i orderingång de senaste sex månaderna! Våra offereringsvolymer låg som jag redan påpekade i rapporten för det fjärde kvartalet, på rekordnivåer vilket tillsammans med en stark konvertering bidrog till den höga orderingången", kommenterar vd Anders Fogelberg.

Orderingången landade på 48,0 miljoner kronor (30,0), en ökning med 60,0 procent mot föregående år. Rensat för valutakurspåverkan var ökningen 47,6 procent.

Orderboken är fortsatt på rekordnivåer men materialsituationen och ledtiderna är fortfarande utmanande på sina håll, uppger Anders Fogelberg.

Omsättningen steg till 43,5 miljoner kronor (15,2). Valutajusterat var ökningen 163,8 procent.

Ebitda-resultat blev -4,8 miljoner kronor (-5,0).

Rörelseresultatet blev -6,0 miljoner kronor (-6,2).

Resultatet före skatt var -6,1 miljoner kronor (-6,3).

Resultat per aktie hamnade på -0,7 kronor (-0,9).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -4,8 miljoner kronor (-0,6).

Likvida medel uppgick till 35,5 miljoner kronor (12,4).

"Säsongmässigt brukar första kvartalet vara lite mer utmanande och det känns extra stärkande att leverera ett rekordstarkt första kvartal. Kurvan pekar onekligen brant uppåt och vi ser fram emot att fortsätta att förbättra och vidareutveckla vår verksamhet för ännu större volymer", skriver Anders Fogelberg i sitt vd-ord.

Flexqube, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Orderingång48,030,060,0%
Nettoomsättning43,515,2186,2%
EBITDA-4,8-5,0
Rörelseresultat-6,0-6,2
Resultat före skatt-6,1-6,3
Resultat per aktie, kronor-0,7-0,9
Kassaflöde från löpande verksamhet-4,8-0,6
Likvida medel35,512,4186,3%


http://media.finwire.com/media/FWS007431D-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Flexqube

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Flexqube

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt