Nyhet

Rekord för amerikansk auktionsrunda inom vindkraft offshore

En auktionsrunda för ny vindkraft offshore USA resulterade i rekordhöga vunna anbud på 4,37 miljarder dollar. Det rapporterar Wall Street Journal.

Auktionen avsåg områden utanför delstaterna New York och New Jersey på Atlantkusten. Några av bolagen som kammade hem rättigheterna för vindkraften inkluderar Shell och lokala Invenergy genom respektive partnerskap samt franska Engie ihop med fondförvaltaren Global Infrastructure Partners och EDF Renewables.

Detta är den första auktionsrundan för vindkraft som gjorts under Bidenadministrationen. President Joe Biden är som bekant en stor anhängare av förnybar energi och har sagt att han vill se USA ha 30 gigawatt installerad vindkraft offshore tills 2030. Det skulle vara tillräckligt att förse miljontals hem med elektricitet.

USA har idag bara två vindkraftsparker offshore.

https://www.wsj.com/articles/u-s-offshore-wind-power-auction-nets-record-4-37-billion-11645819133

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt