Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Rekord för amerikansk auktionsrunda inom vindkraft offshore

En auktionsrunda för ny vindkraft offshore USA resulterade i rekordhöga vunna anbud på 4,37 miljarder dollar. Det rapporterar Wall Street Journal.

Auktionen avsåg områden utanför delstaterna New York och New Jersey på Atlantkusten. Några av bolagen som kammade hem rättigheterna för vindkraften inkluderar Shell och lokala Invenergy genom respektive partnerskap samt franska Engie ihop med fondförvaltaren Global Infrastructure Partners och EDF Renewables.

Detta är den första auktionsrundan för vindkraft som gjorts under Bidenadministrationen. President Joe Biden är som bekant en stor anhängare av förnybar energi och har sagt att han vill se USA ha 30 gigawatt installerad vindkraft offshore tills 2030. Det skulle vara tillräckligt att förse miljontals hem med elektricitet.

USA har idag bara två vindkraftsparker offshore.

https://www.wsj.com/articles/u-s-offshore-wind-power-auction-nets-record-4-37-billion-11645819133

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Engie

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.