Nyhet

Remedy

Remedy Entertainment rasar på börsen efter vinstvarning

Spelutvecklaren Remedy Entertainment rasar cirka 20 procent på Helsingforsbörsen under tisdagens inledande handel, efter att bolaget under gårdagskvällen lämnat en vinstvarning för innevarande år. Man spår nu bland annat en omsättning i linje med fjolårets, jämfört med en tidigare estimerad ökning.

Utvecklaren, som bland annat har spelserien Alan Wake under sina vingar, meddelade även att rörelseresultatet för året väntas minska på ett betydande sätt jämfört med 2021. Tidigare guidning var att rörelseresultatet skulle bli lägre.

Under 2021 hade Remedy en omsättning på 44,7 miljoner euro och ett rörelseresultat på 11,4 miljoner.

Orsaken bakom revideringen förklaras vara lägre royalty från spel samt att man beslutat om att förlänga tiden för utvecklandet av sin nya titel Vanguard.

Remedy släpper sin halvårsrapport den 12 augusti. Aktien handlas i skrivande stund till 20,80 euro.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Remedy Entertainment

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Remedy Entertainment

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt