Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Renewcell

Renewcell mer än tredubblade förlusten i Q4, utvärderar att tidigarelägga kapacitetsmålet - vd

Textilåtervinningsbolaget Renewcell redovisar en ökad omsättning men också betydligt högre förlust under det fjärde kvartalet, jämfört med året innan.

Omsättningen steg till 1,3 miljoner kronor (0,2).

Rörelseresultatet blev -60,9 miljoner kronor (-21,0).

Det försämrade resultatet förklaras huvudsakligen av högre personal- och lokalkostnader då bolaget fortsätter stärka organisationen i samband med etablering av anläggningen
Renewcell 1 i Ortviken i Sundsvall. Resultatet är även belastat av det incitamentsprogram som beslutades om under tredje kvartalet.

Resultatet före skatt var -66,2 miljoner kronor (-21,1).

Resultatet efter skatt blev -66,2 miljoner kronor (-21,1), och per aktie -2,2 kronor (-0,9).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -52,7 miljoner kronor (-16,0).

Likvida medel uppgick till 551,4 miljoner kronor (719,3).

"Under det senaste året har marknaden visat ett kraftigt ökat intresse för Circulose. Vi har bevisat vår förmåga att kunna sälja industriella mängder till våra kunder för både kommersiell fiberproduktion och testning. Utöver vår avsiktsförklaring med tyskbaserade Kelheim Fibres om tillverkning av upp till 10 000 ton Circulose per år har dialogerna om kommersiella samarbeten intensifierats med andra fiberproducenter och varumärken", kommenterar vd Patrik Lundström.

Han säger vidare att det ökade kundintresset har fått bolaget att fatta beslut om att redan nu expandera från 60 000 till 120 000 tons kapacitet.

"Dessutom utvärderar vi möjligheten att tidigarelägga målet om 360 000 ton i kapacitet till 2025, och höja ambitionen för 2030", fortsätter Patrik Lundström.

Renewcell, MkrQ4-2021Q4-2020Förändring
Nettoomsättning1,30,2550,0%
Rörelseresultat-60,9-21,0
Resultat före skatt-66,2-21,1
Nettoresultat-66,2-21,1
Resultat per aktie, kronor-2,2-0,9
Kassaflöde från löpande verksamhet-52,7-16,0
Likvida medel551,4719,3-23,3%


http://media.finwire.com/media/FWS006ECDD-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Re:NewCell

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Re:NewCell

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.