Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Rio Tinto vill köpa ut minoritetsägarna i Turquoise Hill

Gruvjätten Rio Tinto har lagt ett icke bindande bud på att förvärva de 49 procent av aktierna i kanadensiska Turquoise Hill som det ännu inte äger. Erbjudandet är på 34 kanadensiska dollar per aktie, vilket motsvarar en premie på 32 procent jämfört med senaste stängningskursen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Rio Tintos erbjudande värderar minoritetsägarnas innehav i Turquoise till 2,7 miljarder dollar, motsvarande 26,1 miljarder kronor.

En godkänd affär skulle hjälpa Rio Tinto att förenkla strukturen kring den jättelika koppargruvan Oyu Tolgoi i Mongoliet, förstärka bolagets kopparportfölj och stärka det långsiktiga åtagandet i Mongoliet, heter det.

https://www.businesswire.com/news/home/20220313005013/en/Rio-Tinto-Makes-All-Cash-Proposal-to-Acquire-Full-Ownership-of-Turquoise-Hill/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Rio Tinto

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Rio Tinto

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt