Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Rishi Sunak lovar skattesänkningar efter inflationsnedgång

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak har sagt att regeringen kommer att ta sikte på skattesänkningar efter att inflationen gått ner. Det uppgav han i ett tal, rapporterar Reuters.

"Nu när inflationen har halverats och vår tillväxt är starkare, vilket innebär att intäkterna är högre, kan vi börja nästa fas och rikta vår uppmärksamhet mot att sänka skatterna", sade Sunak.

Sunaks besked kommer efter att han varit under press från delar av det konservativa partiet som förespråkar skattesänkningar. Han sade att denna fråga kommer att vara en prioritet för regeringen, men underströk samtidigt att man inte tänker vidta samma rejäla skattesänkningar som hans föregångare Liz Truss planerade förra året. Det skulle resultera i stora budgetunderskott och kostade i slutändan Truss jobbet som premiärminister.

Sunaks tal hölls inför budgetuppdateringen senare denna vecka. Då kommer finansminister Jeremy Hunt att meddela hur regeringen tänker sätta fart på den brittiska ekonomin.

De konservativa ligger idag bakom oppositionspartiet Labour i opinionsundersökningarna. Valet hålls under nästa år.

https://www.reuters.com/world/uk/uk-pm-sunak-promises-cut-taxes-carefully-sustainably-2023-11-20/

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.