Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Risk

Risk för kollaps i fastighetssektorn enligt finansanalytiker

Finansanalytikern Peter Malmqvist spår en kollaps i fastighetssektorn lik den Lehman Brothers orsakade 2008. Det säger han i en intervju till Affärsvärlden.

”Det kommer komma en sådan, men på fastighetssidan. Det kan handla om ett ordentligt brak i en tysk fastighetsfond, eller kanske någon typ av hedgefond eller större private equity, där du har hög belåning”, säger Malmqvist.

Enligt Malmqvist kan inbromsningen på bostadsmarknaden bli kraftigt och den största sedan krisen på 90-talet. Enligt Malmqvist kommer det bero på att många har kunnat låna pengar under nollräntan, vilket gjort att de är "räntedopade".

”Vi pratar fortfarande mer elpriser än räntor. När det går från nollränta som det gör nu blir det en väldigt kraftig uppgång sett till vad vi är vana vid. Det har gått så fort att många ännu inte hunnit få en ränteavi på sitt bostadslån med de nya räntorna, eftersom de släpar efter tre månader ”, säger Malmqvist.

https://www.affarsvarlden.se/artikel/borsveteranen-raknar-med-fortsatt-nedgang-vi-har-annu-inte-passerat-lehman-brothers

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt