Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

RSV-vaccinkandidat från Moderna beviljas Breakthrough Therapy-beteckning

Amerikanska bioteknikbolaget Modernas RSV-vaccinkandidat mRNA-1345 har beviljats Breakthrough Therapy-beteckning av amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA, enligt ett pressmeddelande.

Vaccinkandidaten syftar till att förebygga RSV-associerad sjukdom i de nedre luftvägarna hos vuxna 60 år och äldre. Beteckningen följer efter positiva toppdata från fas 3-studien ConquerRSV.

Breakthrough Therapy designation är en process utformad för att påskynda utvecklingen och granskningen av kandidater som är avsedda att behandla ett allvarligt tillstånd, och där preliminära kliniska bevis tyder på att läkemedlet kan uppvisa en betydande förbättring jämfört med tillgänglig terapi.

RSV är ett mycket smittsamt säsongsrelaterat luftvägsvirus som orsakar en särskilt stor sjukdomsbörda hos spädbarn och äldre vuxna. Varje år i USA läggs cirka 60 000-120 000 äldre vuxna in på sjukhus och 6 000-10 000 av dem dör på grund av sjukdomen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Moderna Inc

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Moderna Inc

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.