Nyhet

Ryska oljebolag överger ryska banker, flyttar konton till europeiska aktörer - Reuters

Vissa av de ryska oljebolagen har slutat göra bankaffärer med ryska banker som sanktionerats av väst. Istället har man vänt sig till andra banker fortsatt fria från sanktionerna vilket är huvudsakligen europeiska banker som Rosbank (ägs av franska Societe Generale), italienska Unicredit och österrikiska Raiffeisen Bank. Det uppger källor till Reuters.

En anonym person som verkar i ett av oljebolagen uppgav att man har haft svårigheter med att ta emot betalningar från andra parter sedan i förra veckan. Bolaget har haft konto med en av de sanktionerade bankerna. ”Så vi fick göra ändringar för att hålla igång verksamheten”, sade personen.

Ingen av de tre omnämnda bankerna har hört av sig för en kommentar till Reuters.

Väst har sanktionerat Rysslands största banker som Sberbank och VTB över den ryska invasionen av Ukraina. Dessa banker används brett som finansiärer av diverse olje- och naturgasprojekt.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om UniCredit

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien UniCredit

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt