Nyhet

S&P

S&P 500 ska ned ytterligare 17 procent enligt Rosenberg - ser likheter med 2008

Den välkända ekonomen David Rosenberg bedömer att S&P 500 har ytterligare 17 procent nedsida. Det skriver han i en artikel på Marketwatch och ser liknelser med sommaren 2008 som följdes upp av en finanskris samma höst och börsras världen över.

“Aktiemarknaden följer det välbekanta mönstret av en recessionslik bear market”, skriver Rosenberg syftandes på hur situationen såg ut i slutet av maj 2008.

Även då hade de amerikanska börserna med nöd och näppe lyckats undvika att falla i en björnmarknad. Men i samband med att subprime-krisen blev allt mer tydlig kom börserna att reagera hårt under hösten och det blev ett fritt fall vilket slutade i en nedgång på hela 40 procent för det året.

Rosenberg kommenterade också de senaste två årens bullmarknad som en bluff uppbyggd snarare “på sand än betong”.

https://markets.businessinsider.com/news/stocks/stock-market-crash-2008-financial-crisis-bear-predictions-david-rosenberg-2022-5

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt