Nyhet

Sanofi inleder utvecklingssamarbete med Blackstone Life Sciences

Franska läkemedelsjätten Sanofi tillkännager ett utvecklingssamarbete med Blackstone Life Sciences för att främja utvecklingen av en subkutan formulering av läkemedlet Sarclisa för multipelt myelom (MM). Det framgår av ett pressmeddelande.

Blackstone kommer att bidra med upp till 300 miljoner dollar för att påskynda utvecklingsprogrammet och vid ett godkännande har bolaget rätt till royalties på framtida försäljning av den subkutana formuleringen. Den pivotala studien för den nya formuleringen förväntas börja under andra halvan av 2022.

Hittills har Sarclisa erhållit myndighetsgodkännande för intravenös administrering för att behandla vissa patienter med återfall av MM och är under utredning för andra hematologiska maligniteter och solida tumörer.

En subkutan injektion innebär att läkemedlet sprutas in i underhudsfettet och inte direkt till blodet. En sådan injektion underlättar för såväl patienter som läkare.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Sanofi

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Sanofi

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt