Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Schlumbergers

Schlumbergers resultat bättre än väntat - höjer helårsprognosen

Världens största oljeservicebolag Schlumberger redovisar en omsättning som var högre än väntat under andra kvartalet. Det justerade resultatet per aktie var klart bättre än väntat.

Omsättningen steg 20,2 procent till 6 773 miljoner dollar (5 634). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 6 277.

Justerat resultat per aktie blev 0,5 dollar (0,30), vilket är 25 procent bättre än analytikerkonsensus som låg på 0,4.

Bolaget höjer även sin helårsprognos.

"Som ett resultat av detta resultat och baserat på våra uppdaterade utsikter för resten av året förväntas intäktstillväxten på årsbasis för 2022 nu ligga på high-teens, vilket innebär att intäkterna för helåret kommer att uppgå till minst 27 miljarder dollar. "

Vi förväntar oss att denna högre omsättning kommer att resultera i en vinst som överstiger våra tidigare förväntningar, med tanke på vår ambition att avsluta året med justerade EBITDA-marginaler som är 200 baspunkter högre än under fjärde kvartalet 2021", skriver bolaget.

Schlumberger, MUSDQ2-2022KonsensusFörändring mot konsensusQ2-2021Förändring
Nettoomsättning6 7736 2777,9%5 63420,2%
Resultat per aktie, justerat, USD0,50,425,0%0,3066,7%
Konsensusdata från Factset

http://media.finwire.com/media/FWM0078248-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Schlumberger

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Schlumberger

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt