Nyhet

SEC

SEC ska granska Coinbase - uppges ha listat oregistrerade valutor

Amerikanska finansinspektionen, SEC, ska granska kryptobolaget Coinbase på grund av misstankar om att företaget låtit amerikanska personer handla med oregistrerade värdepapper. Det skriver Coindesk.

Bloomberg rapporterade i måndags att myndigheten undersökte några av de tokens som är listade på Coinbase-börsen. SEC:s ordförande Gary Gensler har tidigare även sagt att han anser att bolaget bör registrera sig som en nationell börs - med tanke på några av de valutor man listat.

Å andra sidan har Coinbase kritiserat SEC för att inte tillhandhålla tydliga regler när det gäller att definiera kryptovalutor som värdepapper, men de uppger nu att de ser fram emot samarbetet med tillsynsmyndigheten.

"Vi är övertygade om att vår rigorösa diligenceprocess - en process som SEC redan har granskat - håller värdepapper borta från vår plattform, och vi ser fram emot att samarbeta med myndigheten i frågan", sade Coinbase chefsjurist i en kommentar till Coindesk.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Coinbase

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Coinbase

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt