Nyhet

SEC

SEC tar sikte på Spac-bolag med nya regler

USA:s finansinspektion SEC har presenterat nya regler för så kallade spac-bolag i syfte att skydda investerare från bedrägeri och vilseledande information. Det rapporterar CNBC.

De nya reglerna gör det bland annat möjligt för investerare att stämma spacs om de målar upp alltför rosiga framtidsutsikter. Detta är en viktig punkt då spac-bolag oftast går samman med startups vars vinster är osäkra och ligger många år i framtiden.

”Investerare förtjänar samma skydd som vid traditionella börsintroduktioner när det gäller informationsasymmetrier, bedrägerier och konflikter”, sade SEC:s ordförande Gary Gensler.

Spac-marknaden blev stekhet efter pandemiutbrottet men intresset svalnade i fjol i samband med att SEC slog ned på många affärer som gick dåligt. De spac som lyckats göra affärer under det senaste året har i snitt backat 44,8 procent på börsen, enligt CNBC:s ”Spac Post Deal”-index.

https://www.cnbc.com/2022/03/30/sec-targets-spacs-with-new-rules-about-forecasts-mergers.html

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt