Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Selectimmune Pharma ansöker om patent avseende behandlingar av njurinfektion

Forskningsbolaget Selectimmune Pharma har ansökt om patentskydd för en rad nya medel som visar "överraskande aktivitetsnivåer" vid behandling av njurinfektion (pyelonefrit). Det framgår av ett pressmeddelande.

Akut pyelonefrit är en allvarlig och vanlig form av urinvägsinfektion. Hos cirka 30 procent av vuxna med infektionen invaderar bakterier blodomloppet och orsakar urosepsis och utan lämplig behandling är dödligheten hög.

"Efter omfattande forskning vid Lunds universitet om nya behandlingsalternativ för akut pyelonefrit, har effektiva nya tillvägagångssätt nu identifierats och de terapeutiska effekterna bekräftats i djurmodeller, vilket stärker engagemanget för att utveckla dessa substanser för framtida klinisk användning", skriver bolaget. - Vi är glada över att göra framsteg för denna viktiga patientgrupp, genom våra molekylära studier av sjukdomsbestämningsfaktorer och respons på infektion, säger Catharina Svanborg, styrelseordförande, Selectimmune Pharma.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om SelectImmune Pharma

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien SelectImmune Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt