Selectimmune Pharma är klara för start av klinisk studie inom bladder pain syndrome
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Selectimmune Pharma är klara för start av klinisk studie inom bladder pain syndrome

Forskningsbolaget Selectimmune Pharma har genomfört alla förberedelser för att starta en kontrollerad klinisk studie av patienter med bladder pain syndrome, svår smärta i urinblåsan. Patienterna ska behandlas med läkemedlet Kineret, som är en Interleukin1 (IL-1) receptor antagonist (IL-1RA). Bolaget kan nu meddela att alla tillstånd är på plats och att rekryteringen av patienter kan starta.

Patienter med bladder pain syndrome har svåra smärtor av oklar orsak. Många olika behandlingar har prövats utan bestående positiva effekter. Utvecklingen av nya, mer precisa läkemedel har försvårats av att orsaken till smärtorna inte är klarlagd.

Studier vid Lunds universitet har visat att smärtan i urinblåsan påverkas av molekylen IL-1 och att smärtan minskar kraftigt efter behandling med IL-1RA I en djurmodell för akut cystit. Kineret är en IL-1 receptor antagonist som neutraliserar den biologiska aktiviteten av både IL-1a och IL-1b.

Behandling med IL1RA off-label har tidigare visat mycket positiva resultat också i klinik. Smärtan minskade efter behandling och livskvaliteten ökade i denna svårt handikappade patientgrupp. Flera patienter kunde återgå till ett mer normalt liv. Bolaget ska nu genomföra en placebo-kontrollerad studie för att utvärdera behandlingseffekten med större precision.

Studien ska omfatta ett större patientmaterial vid fler kliniska centra, två i Sverige och ett i Tyskland, för att säkerställa effekten av behandlingen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt