Nyhet

Shein

Shein hoppas på börsintroduktion i USA under 2024 - BN

Kinesiska snabbmodejätten Shein hoppas kunna genomföra en börsintroduktion redan 2024. Det framgår av en rapport från Bloomberg News som hänvisar till personer med insyn i saken.

Företaget uppges dock ha problem med ESG, som kan utgöra ett hinder för en börsnotering. Bolaget har tidigare strävat efter notering redan under 2022.

Bolaget som har en värdering om 100 miljarder dollar har fått stor kritik för sitt billiga produktsortiment som bygger på en snabb och produktiv produktionskedja. Enligt en undersökning av Public Eye utsätts anställda för farliga förhållanden och 75-timmars arbetsveckor.

Kritiken har dock inte avskräckt investerare och de senaste chefsförflyttningarna inom Shein fokuserar på en förbättring inom ESG som förberedelse för en börsnotering.

https://www.cnbc.com/2022/07/14/chinese-fast-fashion-company-shein-seeks-us-ipo-as-soon-as-2024-report.html

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt