Sivers Semiconductors säkrar lån på upp emot 100 miljoner kronor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sivers Semiconductors säkrar lån på upp emot 100 miljoner kronor

Sivers

Teknikföretaget Sivers Semiconductors har ingått ett låneavtal på upp till 100 miljoner kronor varav 50 miljoner kronor betalas ut under oktober. Det framgår av ett pressmeddelande.

Lånet ska användas för att stärka bolagets kassareserv och för allmänna företagsändamål, såsom kapitalanskaffning och investeringar för att främja fortsatt organisk tillväxt inom nyare befintliga tillväxtområden, skriver bolaget.

Lånet ska betalas tillbaka den 29 september 2023 och löper med en månatlig ränta om 1 procent. Lånet kan återbetalas när som helst.

"Med denna lånefacilitet ser vi nu möjligheter att fortsätta bygga bolaget inom stora tillväxtområden som vi presenterade på kapitalmarknadsdagen denna vecka, så som satellitkommunikation och Silicon Photonics. Med stärkt likviditetsreserv kan vi nu aktivt adressera dessa mycket intressanta marknader, där det finns en total adresserbar marknad på ca 10 miljarder kronor över de kommande 7 åren", säger vd Anders Storm.

Långivare är Modelio Equity och Exelity och de har möjlighet att från och med den 31 mars 2023 och fram till två veckor före förfallodagen, påkalla kvittningsemission av aktier med betalning i form av kvittning mot utestående lån enligt lånefaciliteten jämte upplupen ränta. Teckningskursen vid sådan kvittningsemission ska motsvara 90 procent av den genomsnittliga volymviktade betalkursen för Sivers aktie under 15 handelsdagar närmast före påkallelsedagen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Sivers Semiconductors

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Sivers Semiconductors

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.