Skistar har fullföljt avyttringen av St. Johann i Österrike - Börskollen

Nyhet

Skistar har fullföljt avyttringen av St. Johann i Österrike

Skidanläggningsbolaget Skistar har fullföljt avyttringen av sin ägarandel om 68 procent i den österrikiska skidanläggningen St. Johanner Bergbahnen. Försäljningen aviserades i maj i fjol. Det framgår av ett pressmeddelande.

Skistar har sålt samtliga sina aktier i St. Johann till St. Johanner Bergbahnen Beteiligungs, istället för till den tidigare angivna köpare, Schultz Gruppe, med anledning av beslut i godkännandeprocessen som transaktionen villkorats av.

I övrigt sker transaktionen på de villkor som tidigare meddelats innebärande att Skistar erhållit återbetalning om 15 miljoner euro av till St. Johann lämnade aktieägarlån om sammanlagt 19,5 miljoner euro samt en kontant köpeskilling om 2 mijoner euro.

Transaktionen medför för Skistars del en slutlig negativ resultatpåverkan med 116 miljoner kronor, varav 12 miljoner kronor utgörs av ackumulerade omräkningsdifferenser, vilket är i linje med vad som tidigare meddelats såsom preliminär resultatpåverkan.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om SkiStar

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading och kryptovalutor

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien SkiStar

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev