Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Skistars storägare Aeternum Capital sålde aktier till BIG (uppdatering)

(Uppdatering: ny rubrik och tillägg sista två styckena)

Storägaren Acapital Sweden SS Holding har den 16 och 17 januari sålt 503 033 B-aktier i
skidanläggningsbolaget Skistar. Aktierna såldes till en kurs på 105,15 kronor per aktie, en affär på 52,9 miljoner kronor. Affären gjordes utanför handelsplats. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.

Acapital Sweden var vid årsskiftet den näst största ägaren med 19,7 procent av kapitalet och 13,9 procent av rösterna, enligt ägarbilden på Skistars hemsida.

Acapital Sweden ingår i norska Aeternum Capital. Vegard Søraunet är investeringsdirektör i Aeternum och styrelseledamot i Skistar.

Vegard Søraunet skriver i en kommentar till Finwire att Aeternum Capital är en långsiktig och djupt engagerad ägare i Skistar. I november i fjol diskuterade Aeternum möjligheterna att köpa BIG, Borgen Investment Group Norways 40 procentiga andel i Alpinco. Denna affär blev inte av, då bolaget Invest istället köpte BIG:s andel i Alpinco.

BIG köpte då 503 033 aktier i Skistar av Aeternum för att säkra sin fortsatt exponering mot skandinavisk skidåkning. BIG anser i likhet med Aeternum att Skistar erbjuder en attraktiv långsiktig investeringsmöjlighet som den främsta skidortsoperatören i Skandinavien.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om SkiStar

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien SkiStar

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt