Nyhet

Skolon

Skolon genomför en nyintroduktion på First North med första handelsdag 17 maj

Skolon genomför en nyintroduktion på Nasdaq First North Growth Market med första handelsdag den 17 maj. Anmälningstiden löper från 26 april till 6 maj. Det framgår av ett pressmeddelande.

Skolon har utvecklat en digital plattform för digitala skolverktyg och läromedel.

Erbjudandet omfattar 2,4 miljoner nyemitterade aktier till teckningskursen 12,50 kronor per aktie, vilket vid fullteckning tillför bolaget 30 miljoner kronor före emissionskostnader. Bolaget värderas före erbjudandet till 300 miljoner kronor.

Bland de nio ankarinvesterarna finns Länsförsäkringar Blekinge, Länsförsäkringar Göinge Kristianstad, Länsförsäkringar Kalmar och Entreprenörinvest Sverige.

Erbjudandet är säkrat till 79 procent genom teckningsåtaganden och garantiåtaganden. Ingen ersättning utgår för varken teckningsåtaganden och garantiåtaganden.

Skolon hade i fjol en omsättning på 36,6 miljoner kronor med ett positivt kassaflöde för den svenska verksamheten.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Skolon

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Skolon

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt