Nyhet

Smart

Smart Valors affär med Dukascopy innebär intäkter från trading, går live i veckan - medgrundare

Schweiziska Smart Valor, som driver en investeringsplattform inom digitala tillgångar, presenterade i förra veckan en affär med den schweiziska banken Dukascopy. Framöver kommer bolaget att kunna presentera liknande affärer även utanför Schweiz. Det uppger medgrundaren Olga Feldmeier för Finwire.

Fredagens affär innebär att kunderna kommer att kunna koppla samman sitt Smart Valor-konto med deras bankkonto hos Dukascopy Bank. Kunderna kommer att få tillgång till 176 par kryptovalutor på Smart Valors plattform. Feldmeier pekar ut även robotrådgivare och nya nätmäklare som framtida intressanta partners för bolaget. Hon ser inte några legala problem för bolaget att ingå liknande affärer med banker utanför Schweiz.

Formellt kallar Smart Valor upplägget med Dukascopy för en B2B2C-affär. Bolaget tjänar pengar på om antingen bankens eller bolagets egna kunder genomför handel.

Tjänsten via Dukascopy Bank är integrerad och testad. Lansering sker nu på onsdag.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Smart Valor

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Smart Valor

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt