Nyhet

Smart

Smart Valors nyintroduktion på First North blev övertecknad, depåbevisen handlas den 10 februari

Schweiziska Smart Valor, som driver en investeringsplattform inom digitala tillgångar, meddelar att bolagets nyintroduktion övertecknades. Bolagets svenska depåbevis, SDR, ska börja handlas på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm den 10 februari. Det framgår av ett pressmeddelande.

Smart Valor emitterar 378 000 svenska depåbevis till teckningskursen 57,50 kronor per SDR. En SDR motsvarar en underliggande aktie i bolaget.

Bolaget genomför även två stycken riktade emissioner, private placements på totalt 110,6 miljoner kronor. En del av kapitaltillskottet går dock till kvittning av konvertibellån och bolaget tillförs 93,3 miljoner kronor i kontantlikvid före emissionskostnader. Smart Valor kommer inför noteringen att ha 15,19 miljoner SDR utestående.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Smart Valor

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Smart Valor

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt